DRÄNKBAR PUMP

Att använda sig av Dränkbar Pump vid t.ex. bevattning på balkong och andra ställen där man har tillgängligt vatten i en tunna är ett bra sätt att lösa sin automatiska bevattning.

Har man tur kan man hitta en lättanvänd dränkbar pump till rimliga 700-900 kr. Kolla tex på Jula.

Tar du regnvatten eller annat så är det viktigt att du verkligen tänker på filtrering av particklar i vattnet. Börja med att sätta dränkbara pumpen på en sten i tunnan så du slipper botten slammet. Sen bör du aven ha vårt lamell filter Art 349, 
https://www.villabevattning.se/butiken/lamell-filter-detail.html   i serie med droppbevattningen. Man kan koppla ihop tryckregulatorn med lamellfiltret genom skruva i hop dem och sätta en Art 433  https://www.villabevattning.se/butiken/krananslutning-i-metall_5421720f85f53-detail.html  på ingången på lamellfiltret. Obs pilen på filtret så vattnet går rätt håll.

Man kör då den elektriska pumpen med en elektrisk timer. När man köper elektrisk timer så var observant på att den skall ha bra upplösning så du kan köra korta stunder, några minuter, och kanske kunna köra den flera gånger om dagen.